עוגת מוס גבינה לשבועות
עוגה קרה עם תחתית בישקוטים ומוס משגע.
המוס יוצא די רך, כך שכדאי לתכננן אותה לתבנית לא מתפרקת. לי, היא קצת נפלה אחרי שהוצאתי אותה מהתבנית המתפרקת (רואים בתמונה) וזאת היתה עגמה. את הבישקוטים טובלים בקפה אספרסו, מה שהופך את העוגה הזו לבת-דודה של הטירמיסו.
אחיותיי לקבוצת שומרי המשקל מוזמנות להחליף את גבינת הפילדלפיה בגבינת שמנת 5%. זה יוזיל מאוד את הקלוריות.
חומרים:
2 חלמונים
¾ כוס סוכר
1 כפית וניל
½ מיכל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת פילדלפיה 30%
¾ כוס קפה אספרסו - חוזק הקפה: כל אחד לפי טעמו. אפשר גם: כף נס קפה עם ¾ כוס מים רותחים.
10-12 בישקוטים.
הכנה:
· מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף חזק ובהיר.
· בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר.
· מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא נעמדת.
· מוסיפים את הוניל והגבינה לקצף החלמונים ומערבבים היטב. אפשר עם המיקסר (לפעמים הפילדלפיה נוקשה קצת. כדי להילחם בתופעה כדאי לחתוך אותה לחתיכות ולהכניס לעשר, עשרים שניות במיקרו לריכוך).
· מוסיפים את קצף החלבונים והשמנת המתוקה המוקצפת מערבבים כמה שפחות, רק עד שמתערבב - זה המוס. מניחים לרגע בצד.
· טובלים את הבישקוטים בקפה ומרפדים בהם תחתית של תבנית 22.
· שופכים את מוס הגבינה ומכניסים למקרר, עדיף למקפיא.
טיפ:
1- את החצי הנותר של השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר ומורחים כציפוי על המוס או מקשטים איתו ב"כוכבים".
2- במקום החלבונים אפשר להקציף את כל מיכל השמנת המתוקה ולהוסיף למוס.
3 - אפשר להכפיל את הכמות ולהשתמש בתבנית 26
חג שבועות שמח - דפני אסף