בחושה-תמרים
רכה ונימוחה כך שאי-אפשר להפסיק לאכול אותה. הנימוחות באה מהאפייה האיטית על חום נמוך יחסית והרכות - זה מהתמרים.
למרות שהתמרים המגולענים נראים על הכיפאק כדאי לשים לב שאין בגוש הזה "עוקצים" של הפרי ושלא מתחבאת איזו אבן קטנה (מישהו אצלי כמעט שבר שן).
חומרים:
חצי חבילה של תמרים מגולענים
¼1 כוסות מים רותחים
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כף וניל
1 כוס קמח תופח
1 כפית סודה לשתיה
הכנה:
- מחלקים את גוש התמרים לחתיכות קטנות. שמים בקערה ושופכים עליהן את המים הרותחים. משהים קצת ומערבלים עם מיקסר. נהיה נוזל שחרחר בסמיכות של לבן. עוזבים ועוברים לקערה נוספת.
- בקערה הנוספת שמים את הסוכרים והחמאה וממקסרים עד לקבלת מרקם תפוח. אם החמאה לא רכה כדאי להכניס אותה להתחממות קלה במיקרו, אפשר יחד עם הסוכר.
- מוסיפים את הביצים לחמאה המוקצפת וממשיכים למקסר. כך גם את הוניל, הקמח והסודה לשתיה.
- עוזבים את המיקסר ומוסיפים עם לקקן את התמרים שהתערבבו בינתיים טוב עם המים ובוחשים עד שנהיה הומוגני.
- יוצקים לתבנית 24 או 26 ואופים כחמישים דקות בחום של 160 מעלות.
אם רוצים קרם לציפוי (לא הכרחי טעים גם ככה):
חומרים: 1 כוס חלב, כפית נס קפה, 2 כפות סוכר, 1 כף גדושה קורנפלור, 1 כף דבש, כפית וניל או ברנדי.
הכנה: מרתיחים את החלב עם הנס-קפה והסוכר (שומרים שהחלב לא ישרף).
בכוס בצד מערבבים את הקורנפלור עם רבע כוס מים ושופכים לחלב החם תוך עירבוב מתמיד עם מטרפה.
נותנים לעיסה לבעבע כשתי דקות ומורידים מהאש.
מוסיפים את הדבש והווניל. לפינוק אפשר להוסיף גם 25 גרם חמאה. מצפים את העוגה כשהקרם עוד קצת חם ולא התקשה.
שבת - שלום, דפני אסף