עוגת קוקוס-תפוזים-לימון בחושה
מי לא אוהב את השילוב של קוקוס עם תפוזים? בעיקר כשמגיע הקיץ ואנחנו זקוקים למשהו מרענן ולא כבד זוהי עוגה קלה לביצוע ונחמדה מאוד. אפשר להגדירה כ"עוגה של חול", "עוגה ליד הקפה" או "עוגה רגילה וטובה". אפשר להוסיף לה שכבת אמצע בדמות פודינג תפוזים שמעלה את רמתה ל"חגיגית".
חומרים:
4 ביצים
¼1 כוסות סוכר
שליש כוס שמן רגיל
1 כף וניל
2 כפות מיץ לימון
½ כוס מיץ תפוזים
¾ כוס קמח + כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם קוקוס
שליש כוס קורנפלור
מי שאוהב (אני למשל) יוסיף קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד.
הכנה:
להדליק תנור ל- 170 מעלות.
- להפריד את הביצים לשתי קערות. לקערת החלמונים להוסיף חצי מהסוכר ולהקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- להוסיף לקערת החלמונים את כל הנוזלים: שמן, וניל מיץ לימון ומיץ תפוזים ולערבב קלות.
- בקערה נפרדת נוספת לערבב את כל היבשים: קמח, אבקת אפייה, קוקוס וקורנפלור. להוסיף אותם לקערת החלמונים ולערבב במתינות.
- להקציף את החלבונים עם מחצית הסוכר הנותרת להקצפה "קשה" ולצרף לקערת החלמונים. לערבב בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- לשפוך לתבנית 26 עגולה או מרובעת ולאפות כארבעים דקות.
לשכבת האמצע, חומרים:
¼ כוס מיץ למון
1 כוס מיץ תפוזים
¼ כוס סוכר
½1 כפות קורנפלור (קשה לדייק במדידה של הקורנפלור מפני שהוא מתעופף בניגוד לרצוננו או נדבק ומסרב להתחלק לחצי כף' אז זה לא נורא קריטי אם שמים גם ¾1 כף של קורנפלור.)
30 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
הכנה:
- בסיר קטן שמים את הסוכר, מיץ הלימון והתפוז ומביאים לרתיחה.
- בכוס בצד שמים את הקורנפלור ומערבבים עם שתים/שלוש כפות מים עד שכל הקורנפלור נמס.
- מערבבים את הנוזל הרותח עם מטרפה בסיבובים נמרצים ותוך כדי כך מזרזפים את הקורנפלור המומס לעיסה.
- ממשיכים לערבב עד שמתקשה ועולות בולבולות.
- מורידים מהאש. מוסיפים את את החמאה וסוכר הווניל ועוברים לערבב בכף רגילה (אם עובדים עם המטרפה יותר מדי זמן אחרי שהפודינג התקשה זה עלול לפרק אותו.)
הכנת העוגה: חותכים את העוגה באמצע, מורחים את המילוי על החלק התחתון ומכסים בעליון. אפשר לפזר קוקוס או אגוזי מלך על המילוי לפני שסוגרים את העוגה.
שבת-שלום, דפני אסף