עוגת שיש לוטוס
הנחמדוּת בְעוגה זו היא בפשטות ההכנה שלה, חמש דקות והעוגה מוכנה. מלבד זאת,
ממרח הלוטוס, למי שאוהב קרמל בטעמיו השונים, הוא חגיגה. ניסיתי אותו בכמה
"אפיות" והשבוע אני מביאה את "מבנה היסוד" הקל יותר, בשבוע הבא, עוגת פאר
לוטוס.
- שכשמורחים על עוגה זו קרם גנאש לוטוס (להלן) היא דורשת טיפה יותר עבודה אך הופכת
לחצי עוגת פאר.
מתכון זה הוא לתבנית של 20x20 (כמו בתמונה). לעוגה גדולה יותר אפשר להכפיל את הכמות
ולאפות בתבנית של כ- 20x30.
את קרם הגנאש יש להכין יום קודם:
בקערה קטנה שמים 1 מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר לבן ו-2 כפות מלאות ממרח לוטוס. מכניסים למיקרו עד להמסה מלאה, מערבבים היטב ומכניסים ללילה במקרר. למחרת, אחרי שהעוגה מוכנה ומקוררת מקציפים את הקרם עם מיקסר עד להתמצקות ומורחים על העוגה. הקרם הזה שווה זהב, הוא מתאים כמילוי לרולדה ולמריחה בכל עוגות הקרם כמעט.
חומרים לבצק:
2 ביצים שלמות
2/3 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
קורט מלח
1 כף וניל
1 כוס קמח תופח (זוכרים? אם אין תופח, על כוס קמח שמים 1 כפית אבקת אפיה לא מלאה)
4 כפות ממרח לוטוס
הכנה בצק:
- נתחיל מהטיפ. כדי שממרח הלוטוס יתערבב בקלות כדאי לחמם אותו מספר שניות במיקרו עד שיתרכך.
- מדליקים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמנת מתוקה ומלח. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה כחמש דקות עד שהעיסה תופחת ומתקשה קצת.
- מוסיפים את הווניל.
- מנפים פנימה את הקמח ובוחשים עם כף, בעדינות, רק עד שמתערבב - לא יותר מדי!
- לקערה קטנה מעבירים חצי מהעיסה ולחצי השני מוסיפים את ממרח הלוטוס. מערבבים קלות. כדאי להשאיר פה ושם גושים של הממרח זה נעים וטעים להיתקל בגושים האלה בתוך העוגה המוכנה.
- לתבנית מרופדת בניר אפייה שופכים את העיסה הכהה ועליה את הבהירה. עכשיו עושים מהפכים בתוך הבצק עם כף, מזלג או עם האצבע כך ששני הצבעים יתנו מירקם מעניין ויפה בדומה לשיש האיטלקי.
- מכניסים לתנור המחומם לאפייה של כ-45 דקות עם בדיקה בדרך.
- בדיקה בדרך: מ-30 דקות ומעלה חורצים עם סכין יבשה 2-3 חריצים במרכז העוגה. זה מאפשר לחום התנור להיכנס פנימה ולגרום לשוויון באפיה.
- העוגה אמורה להיות לחה, כך שהסכין היבשה או הקיסם יצאו עם פירורים קטנים (לא בוץ). להיזהר לא לאפות מדי, כשהעוגה יבשה היא כבר דומה יותר לקרש מהנגריה.
שבת שלום - דפני אסף