בחושה, טעימה, קלה לעשייה.
חומרים:
6 ביצים
½1 כוס סוכר
¼ כפית מלח
1 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע יוגורט טבעי 3%
1 כף וניל
½2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפייה
70 גרם אגוזי מלך קצוצים
סירופ מייפל לפי אהבת המתוק (יוסבר בהמשך)
הכנה:
- מדליקים תנור ל- 170 מעלות.
- בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
- מוסיפים את השמן, השמנת, היוגורט והווניל ומערבבים קלות עם כף או לקקן.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות עטיפה, בזהירות לא להפיל את הקצף. תוך כדי ערבוב הקמח מוסיפים את האגוזים.
- שופכים את הבצק לשלוש תבניות אינגליש-קייק (מחלקים שווה).
- אופים כארבעים דקות עם בדיקה - בעוגות בחושות הכי טוב להכניס סכין במרכז העוגה ולעשות בפנים קצת בלגן. כלומר, חורצים חריץ עמוק ומסירים את הקרום המתהווה בחלק האמצעי של כל עוגה. זה מכניס חום לַאמצע ותורם לאפייה שווה בכל אזורי העוגה.
- עכשיו מגיע החלק המהותי: מיד כשמוציאים את העוגות מהתנור ובעודן חמות, חורצים אותן עם סכין עד לתחתית התבנית ושופכים פנימה את סירופ המייפל. מי שאוהב מתוק יחרוץ ברוחב לב, ישפוך בנדיבות ויחכה בסבלנות עד שכל הסירופ ייספג בעוגה. מי שטוען להפחתה במתוקים, יחרוץ חריצים קטנים ישפוך מעט מן הסירופ או אפילו יסתפק במריחה קלה של פני העוגה.
בתיאבון ושבת שלום - דפני אסף