קצת
יותר עשירה, קצת יותר מגוונת. שווה לנסות.
אפשר להפוך אותה לעוגת הבית.
חומרים:
350 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
½1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
½ כוס דבש
½ כפית מלח
2 כפות ברנדי
1 כף לא גדושה נס קפה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם שוקולד לבן חתוך גס
הכנה:
- מדליקים תנור ל- 180 מעלות. מכינים תבנית של כ- 20 ס"מ X 30 ס"מ
ומרפדים בניר
אפייה.
- בקערה גדולה ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו כדקה וחצי. מוציאים
ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מקציפים ביצים, סוכר, דבש ומלח.
- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים.
- מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים את הברנדי, הנס קפה, האגוזים
והשוקולד
הלבן.
- מערבבים ושופכים לַתבנית. אפשר לפזר למעלה עוד 50 גרם אגוזי מלך
קצוצים
למַראה יפה.
- אופים כ- 45 דקות. וכאופי הבראוניז מוציאים כשהאמצע עדיין בוצי
(לא
לאפות יותר מדי!) זה נראה כלֹא אפוי, אבל אל דאגה, הבצק מתקשה קצת
בזמן הקירור. כך
מקבלים את מרקם הטופי האופייני לבראוניז. רך, נמס, חלק
ונפלא.
שבת שלום דפני אסף