אני לא אוהבת עוגת בננות. מבחינתי בננה היא כמו אבוקדו, שניהם הכי
טעימים
כשהם ערומים מקליפתם ובלי שום תוספת - "אַז אִיז". אבל... לאירוע
משפחתי
שהיה בביתנו הגיעה טליה ממן עם שתי תבניות אינגליש-קייק חמות מהתנור
עם ריח
שקשה לעמוד בפניו, ואני לא היססתי, צללתי פנימה. היה לי טעים שאי
אפשר לתאר, העוגה
הזו ממש השפיעה עלי. עשיתי בדיוק לפי ההוראות שטליה
נתנה ונראה לי שהמתכון הזה
ייכנס לסקטור של עוגות האצולה. נסו ותיהנו.
חומרים
½1 כוס קמח כוסמין או קמח רגיל.
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
½ כוס שמן קוקוס
½ כוס חלב שקדים (אפשר חלב רגיל)
1 כפית תמצית וניל
4 בננות מרוסקות
½ כוס אגוזים קצוצים גס
½ כוס שוקולד מגורר (אפשר יותר)
הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, מלח וסודה לשתיה.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים (לקשקש אותן קצת עם מזלג) ,שמן קוקוס
(מגיע כמוצק וצריך להמיס במיקרו), חלב, ווניל.
- מרסקים את הבננות במזלג או במעבד מזון ומוסיפים אותן לקערת הרטובים.
- מערבבים טיפה ומאחדים את שתי הקערות - קערת היבשים וקערת הרטובים. מערבבים
בתשומת לב, רק כמה שלוקח.
- מוסיפים את האגוזים והשוקולד מערבבים ושופכים לשתי תבניות אינגליש
(מוארכות) או לתבנית 24.
- יפה לפזר למעלה אגוזים קצוצים ו/או בננות מיובשת.
- אופים כ- 40 דקות עם בדיקת קיסם.
אפו ותיהנו, ותודה לטליה - דפני אסף