כן, צריך
להתחיל להתכונן. זה מתקרב וזה חג ארוך שדורש הרבה מתכונים, אז
הנה הראשון.
עוגת
המוס הזו מורכבת משתי שכבות. השכבה התחתונה היא של מרנג (קצף
חלבונים מיובש בתנור)
והעליונה של מוס לימון חמצמץ, מתוק וטעים. לעוגה
גבוהה מתאימה תבנית מס' 24. לעוגה
"נורמלית" - תבנית 26. אני אוהבת
שהעוגה גבוהה והפרוסה המוגשת היא פרוסה
בעלת משמעות ותוכן.
חומרים:
4 ביצים
מופרדות
שליש כוס סוכר + שקית סוכר וניל
שקית
ג'לטין של 14 גרם
4
חלמונים
¾ כוס מיץ לימון (מי שאוהב טעמים חזקים יכול להוסיף כף או שתיים של מיץ
לימון)
1 כף
וניל
1 כף
ברנדי
2 מיכלי
שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
הכנה:
1.מדליקים תנור ל-120 מעלות.
2.מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים (לבן) לקצף חזק, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק ועומד.
3.משטחים את הקצף על תחתית תבנית 24 או 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש, לשעתיים. בזמן שהקצף נאפה/מתייבש בתנור מתחילים עם המוס.
4.בתוך כוס, מערבבים את הג'לטין עם רבע כוס מים קרים. אחרי שנמס והתקשה קצת מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב. התערובת הזאת צריכה להיות צלולה. אם לא כן, כדאי להכניס למיקרו ל10-20 שניות עם השגחה.
5.בקערה גדולה, מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר ותפוח, מוסיפים בהדרגה ובערבוב ידני, את מיץ הלימון, הווניל, הברנדי והג'לטין המומס הערבוב צריך להיות קליל.
6.מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף די נוקשה ומאחדים את תערובת החלמונים עם השמנת המוקצפת. מערבבים היטב, אך לא מדי, צריך כל הזמן לשמור על כל המוקצף הזה של לא ייפול.
7.מוודאים שהמרנג שהוצאנו מהתנור קר לגמרי ושופכים עליו את המוס. אפשר לקשט יפה עם פלחי לימון או תפוז. מכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. אפשר גם לשמור במקפיא עד ההגשה או עד פסח.
שבת שלום - דפני אסף