פסח 3
עוגת אגוזים ושוקולד
אחרי שתי עוגות לקראת, זאת העוגה המפוארת לליל הסדר. טעימה מאין כמוה.
חומרים לתחתית (למרנג האגוזים):
3 חלבונים (בחלמונים נשתמש למוס השוקולד)
½ כוס סוכר (אפשר פחות)
100 גרם אגוזי מלך (או כל אגוז ושקד אחר)
חומרים למוס השוקולד :
2 מיכלים שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 כפות ברנדי
1 כף וניל
3 חלמונים
3 כפות סוכר
3 כפות דבש
הכנה תחתית אגוזים:
•מדליקים תנור ל- 150 מעלות.
•מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף
עד שהסוכר נטמע בקצף.
•טוחנים את האגוזים, מקפלים אותם לתוך קצף הביצים. מערבבים ושופכים לתבנית
24. מכניסים לתנור לשעה.
הכנת מוס השוקולד:
•מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ושומרים במקרר.
•בקערה גדולה שמים את השוקולד כשהוא מופרד לקוביות ואת החמאה כשהיא חתוכה
לריבועים, ממיסים את שניהם במיקרו המסה מלאה, מוציאים ומוסיפים את הברנדי
והווניל.
•מקציפים במיקסר את החלמונים עם כף הסוכר הנותרת במהירות גבוהה למשך
כשתים-שלוש דקות.
•בסיר קטן מחממים את הדבש ויוצקים אותו בזרם דק לחלמונים תוך כדי הקצפה עד
לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. (לא קריטי אם לא מגיעים לתפוחה ובהירה - זה
בסדר).
•מאחדים את קצף החלמונים עם תערובת השוקולד.
•מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת שנחה במקרר, מערבבים בתנועות קיפול
עדינות עד לתערובת הומוגנית ושופכים על תחתית האגוזים הקרה.
•מכניסים למקרר לכארבע שעות.
•לקישוט: ממיסים 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה ושופכים על העוגה
המקוררת.
שיהיה החג שמח