אחרי העוגות של פסח, נעבור למשהו קליל קצת יותר - עוגיות תבלינים
פשוטות. העוגיות הללו הן רבות טעמים ומיועדות למי שאוהב טעמים
חזקים.
חומרים:
150 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
1 כף וניל נוזלי
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמח לבן ואפשר גם כוס כוסמין וכוס לבן)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית ציפורן טחון
1 כף ג'ינג'ר טחון
1 כף קינמון טחון
50 גרם שקדים טבעיים טחונים לחתיכות לא גדולות (בין אבקה לחתיכות גסות)
לציפוי:
חלבון ביצה (זה הזמן להשתמש בחלבוני הביצה שאנו שומרים במקרר ואין לנו מה לעשות אתם)
3-4 כפות סוכר חום כהה (או דמררה)
50 גרם שקדים טבעיים
הכנה:
1.מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קצפית ותפוחה משהו,
מוסיפים את הווניל ומערבבים.
2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, א. אפייה, ציפורן,
ג'ינג'ר, קינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר ומערבלים על
מהירות נמוכה.
3.מוסיפים את השקדים ומערבבים עד להטמעה.
4.יוצרים מהבצק גלילים ומכניסים למקרר או למקפיא.
5.בינתיים טוחנים את השקדים לחתיכות בינוניות, מערבבים אותם עם
הסוכר ומפזרים על מגש או על השיש.
6.משהתקררו הגלילים, מורחים אותם בעזרת מברשת, לכל אורכם, בחלבון
הביצה ומגלגלים על משטח השקדים והסוכר תוך כדי לחיצה כך שגליל הבצק
יתפוס כמה שיותר סוכר ושקדים.
7.חותכים מהגליל עוגיות בעובי של בערך חצי סנטימטר ומניחים ברווחה על
תבנית מרופדת בניר אפייה.
8.אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
שבת שלום - דפני אסף