השילוב בין הבננות המעוכות, קרם הלוטוס והשמנת החמוצה מעניק רכות נהדרת
למאפינס הללו, ושילוב הטעמים פה - משובב לב. למרות עושר הטעמים, אפשר
להוסיף חתיכות שוקולד לבן או חלב, אגוזים, צימוקים ועוד.
מתכון זה הוא לכמות לא גדולה של מאפינס. למשפחה גדולה הכפילו את הכמות.
הכינו תבנית שקעים!
חומרים:
1 כוס סוכר חום כהה
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
כף וניל (או גרגירים ממקל וניל אחד)
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
2 בננות רכות מעוכות (רצוי לרסק במעבד מזון)
3 כפות גדושות קרם לוטוס
(אם הממרח התקשה אפשר לרככך אותו בעשר, עשרים שניות במיקרו)
½1 כוסות קמח תופח
הכנה:
מדליקים תנור ל-175 מעלות
•בקערה גדולה מקציפים את הסוכר, החמאה והמלח.
•מוסיפים את הווניל והביצים (אחת, אחת) תוך כדי הקצפה.
•עוברים לבחישה ידנית ומוסיפים שמנת, בננות וקרם לוטוס, מערבבים היטב.
•מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות עטיפה.
•שופכים לתבנית שקעים (כדאי לשמן את השקעים בשכבה דקה של שמן) ומפזרים
למעלה אגוזים או שקדים
•אופים כ-25 דקות עם בדיקת אמצע.
אפו ותיהנו - דפני אסף