בעוגה הזאת השקעתי הרבה זמן, ניסיונות ומחשבה עד שהגעתי למתכון
הנכון. שלא יהיה מתוק מדי, לא יבש מדי, לא רטוב מדי. שלא תהיה בו יותר מדי חמאה,
אחרת היא מזכירה את עצמה בסיום אכילה של כל פרוסה, נשארת מרוחה על הלשון כמו איזה
טעם לוואי של עוגה שנקנתה בסופר. על כן יש לתת כבוד למתכון הנכון.
עדיין אפשר להיות יצירתיים ולשנות אותו. למשל, לשים קורנפלור במקום
קמח. בהצלחה!
חומרים
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה - חתוכה לקוביות
קפסולה של נספרסו חזק. לבחור את הקצר (מי שאין לו מכונת קפה, יכול
לוותר או לשים כף שטוחה של נס-קפה)
1 כף וניל
4 ביצים שלמות
2 כפות נדיבות דבש
¾ כוס סוכר
קורט מלח
3 כפות קמח תופח
1 כוס פרג טחון
50 גרם אגוזי מלך
הכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
· ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו, מוסיפים את הנספרסו והווניל
ומערבבים.
· בקערה נפרדת שמים ביצים,
סוכר, דבש ומלח ומקציפים לקצף בהיר ואוורירי.
· מוסיפים בזרם דק את השוקולד
המומס לביצים ומערבבים בתנועות עטיפה.
· מנפים את הקמח לתוך קערה קטנה,
מוסיפים את הפרג הטחון וְהאגוזים וּמערבבים.
· את תערובת הקמח מוסיפים לעיסה
השוקולדית ומערבבים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף. מערבבים רק עד שנראה אחיד,
לא יותר מדי, זה מסתדר באפייה.
· מעבירים לתבנית 24 מרופדת
בניר אפייה ואופים כ-30 דקות. עם בדיקת אמצע בסכין יבשה.
ציפוי שוקולד
לא הכרחי אבל טעים מאוד:
70 גרם שוקולד מריר
שליש כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
1 כף שטוחה דבש
הכנה
· מכניסים למיקרו את כל החומרים
לכדקה, עד להמסה.
· מערבבים היטב עד שאחיד
ומבריק.
· מצפים את העוגה יפה, יפה
ומכניסים למקרר.
שבת שלום - דפני אסף