עוגה לא מתוקה עם גוון
טבעוני.
שמן הקוקוס, הסוכר החום
והבננות, נותנים את האפיון הטבעוני.
השוקולד לא טבעוני,
(אפשר להחליף אותו בכ-6 תמרים) אך הוא מוסיף את מאפיין הבראוניז,
כך שיש לנו פה עוגה
שהיא חצי בחושה חצי בראוניז ובראוניז כידוע זה עניין מאוד מפתה.
חומרים
3 בננות בינוניות בשלות
1 ביצה
⅔ כוס דחוסה סוכר
חום כהה
1 כף דבש נדיבה (רק למי
שאוהב מתוק)
¼ כפית מלח
½ כוס קקאו
½ כוס שמן קוקוס
1 כוס קמח מלא או קמח
כוסמין
1 כפית אבקת סודה
לשתייה
1 כף ווניל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לחתיכות
הכנה
·
מחממים תנור ל 180 מעלות
·
מרסקים את הבננות במעבד מזון
·
מוסיפים את הביצה, הסוכר החום, הדבש והמלח. מערבבים.
·
בקערה נפרדת מערבבים את היבשים. קקאו, קמח, סודה לשתייה, ומנפים
לתערובת הבננות.
·
מערבבים ומוסיפים את השוקולד הקצוץ או התמרים.
·
שופכים לתבנית 26, עגולה או מאורכת.
·
אופים כ-30 דקות. לא לאפות יותר מדי. העוגה צריכה להיות 'בוץ'
באמצע (כמו בראוניז).
בתיאבון, שבת שלום ופורים
שמח, על אף שהמתכון לא עם פרג. דפני אסף