מאפים אישיים עם תרד וגבינות
אחרי "כל-החגים-האלה", נשארתי עם הרבה חלקי חומרים על סף
החמצה שחיכו במקרר. אספתי, חתכתי, ערבבתי, בזקתי עד שיצא המאפה הזה שהוא טעים
ומומלץ. אפשר להרכיב אותו גם מחומרים אחרים, לפי טעם אישי כמו לדוגמה: גבינת עזים
במקום גבינת רוקפור, או לשים רק גבינה בולגרית (300 גרם), וכן הלאה.
חומרים לבצק:
2 חבילות חמאה (200 גרם) חתוכה לחתיכות
½2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
1 ח' קוטג' 5%
2 כפות שמנת חמוצה
הכנה:
·
בקערה
גדולה שמים חמאה, קמח, אבקת האפייה ומלח, ולשים לתערובת פירורית.
·
מוסיפים
את הקוטג' והשמנת, לשים במינימום. אוספים לכדור ושמים במקרר לכחצי שעה.
חומרים למלית:
100 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינת רוקפור
100 גרם גבינה בולגרית קשה
250 גרם עלי תרד שטוף, מיובש וחתוך קטן-קטן.
1-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק.
1 ביצה
קורט פלפל
הכנה:
מדליקים תנור ל-180 מעלות
·
מגררים
את הגבינות על פומפייה.
·
מוסיפים
את שאר חומרים ומערבבים היטב.
·
מוציאים
את כדור הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה עגול וחותכים
עם חותכן פיצה, כל עלה ל-8 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
·
בקצה
הרחב של כל משולש מניחים כף מהמלית. מגלגלים את המשולשים עם המלית מן החוץ פנימה
ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בניר אפיה.
·
מורחים
על כל מאפה ביצה טרופה עם קצת שמן. בוזקים למעלה שומשום ו2-3 חתיכות מלח גס על כל
מאפה (לא להגזים עם המלח! המאפה כבר מלוח מהגבינות).
·
אופים
כשלושים דקות עד לקבלת צבע חוּם בינוני.
בהצלחה – סַפּרו איך יצא.
דפני אסף